Food Recepten

Foodie Friday: Cheesecake Muesli

14 augustus 2015
Cheesy Muesli-GoodGirlsCompany-recepten met Bastogne

Het is Foodie Friday dus tijd voor een nieuw recept: Cheesy Muesli. Het idee hiervoor ontstond tijdens het maken van mijn zomers cheesecaketoetje. Ik had namelijk nog wat over mix over en weggooien vind ik zonde.

Terwijl menig blogger om mij heen aan de hippe zelfgemaakte (overnight) oatmeal en granola is, ben ik nog niet echt fan.  Zo nu en dan probeer ik het. Meestal is het een verwoede poging om ook hip te zijn. Daarnaast heb ik het rare idee dat je sommige dingen ook moet léren eten. Maar helaas is het tot nu toe zonder resultaat. Eet ik dan geen ontbijtgranen? Oh jawel hoor. Ik mag graag muesli eten. Die variant zonder nootjes, kokos of stukjes chocolade. Maar wel met stukjes appel. Zo werd ik geïnspireerd tot dit rescept: Cheesy Muesli.

Yep, ik weet het er zit suiker in :-), zo nu en dan vind ik dat ik mag zondigen.

Cheesy Muesli-Granola-Oat meal-lekkere toetjes-zelf toetjes maken

Cheesecake Muesli

Net zoals mijn zomers Cheesecake toetje is ook deze cheesy Muesli makkelijk te maken.

Je begint met het Bastogne koeken. Hier maak je een lekker kruimelmengsel van met boter. Zelf kies ik altijd Bastogne koekjes omdat ik deze smaak zo lekker vind. Maar natuurlijk ben he vrij om zelf te kiezen wat je als bodem wilt gebruiken. Je kan ook beginnen met een laagje muesli als je geen koekjes wilt gebruiken. Of je vervangt het door een bodempje zomerfruit.

Heb je het kruimelmengsel gemaakt? Dan begin je aan de beslag voor je cheesecake. Hiervoor heb je Griekse yoghurt, suiker, vanille suiker en roomkaas nodig. Als roomkaas kies ik zelf meestal voor Philadelphia of Monchou. Maar je kan het natuurlijk ook helemaal zelf maken. Deze ingrediënten mix je door elkaar heen zodat er een gladde massa ontstaat  zonder klontjes.

Cheesy Muesli-Muesli-ontbijgranen-Oat meal-GoodGirlsCompany

Daarna pak je een nieuwe schone kom om de slagroom te maken. Giet de slagroom uit een bekertje in de kom en voeg hier 3 zakjes Klopfix aan toe. Zo wordt de structuur lekker stevig. Zelf houd ik van slagroom met een fris zure smaak. Om dit te bereiken knijp ik graag een halve citroen uit.

Voeg daarna de inhoud van beide beslagkommen bij elkaar. Schep het met een spatel van de ene in de andere kom en roer het goed door elkaar heen.

Cheesy Muesli-Zomerfruit

Daarna is het tijd voor de laagjes. Er is geen regel voor uit hoeveel laagjes je toetje mag bestaan. Wees creatief en varieer.

Bereidingstijd: 2,30 uur (waarvan 2 uur opstijven in koelkast)

Benodigdheden:

  • Mixer met deeghaken en garde
  • Spatel
  • lepeltje
  • 2 beslagkommen
  • Eventueel keukenmachine

Ingrediënten

  • 1 kuipje Philadelphia Naturel/ Philadelphia Naturel Light
  • 100 g Bastognekoeken
  • 75 g roomboter
  • 200 g Griekse yoghurt (0 % vet)
  • 75 g witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 zakjes Klopfix (à 8 gr)
  • 3 dl slagroom
  • ½ citroen
  • Handje Zomerfruit

Cheesy Muesli

Bereiding

  1. Allereerst verkruimel de koekjes. Zelf doe ik dit meestal met een keukenmachine, maar er zijn ook andere methoden hiervoor. Vermeng de koekkruimels met boter. Heb je geen keukenmachine? Dan gebruik je de mixer met deeghaken. Pak een schaaltje en breng alvast een eerste laagjes kruimels aan op de bodem. Druk deze goed aan op de bodem/ Strijk het geheel eventueel glad met de achterkant van een lepeltjes.
  2. Klop de Philadelphia zacht met een mixer met gardes. Voeg de Griekse yoghurt, basterdsuiker en vanillesuiker toe en klopt het in de beslagkom tot een smeuïge massa. Maak de gardes goed schoon. Pak een schone beslagkom en giet hier de slagroom in. Strooi de Klopfix door de slagroom en klop het geheel goed stijf.
  3. Voor een beetje extra frisheid knijp je de halve citroen uit in de slagroom. Dit is geen must, maar zelf vind ik het altijd wel erg lekker.
  4. Voeg de slagroom met citroensmaak toe aan de Philadelphia.
  5. Schep een laagje op het bodempje met Bastogne koeken. Strooi daar overheen een laagje muesli en herhaal dit: Bastogne, cheesecake mix, muesli. Herhaal dit vervolegns net zo vaak totdat je schaaltje vol is.
  6. Laat de toetjes minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
  7. Voor een extra feestelijk effect versier je je schaaltje met een handje vers zomerfruit of Bastogne kruimels.

Eet smakelijk!

  • Reply
    lin mommysworld
    14 augustus 2015 at 08:56

    Ziet er heerlijk uit en die gekruimelde koekjes wat een geniaal idee! 😉

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]